klik secara gumpalan please

Monday, July 7, 2014

pendam bukan perkara yang baik

assalamualaikum. malam2 nak subuh ni rasa macam bahagia jeles dan macam2.
yaaa, wanita adalah makhluk paling sensitive di alam semesta.hihi

entah tengok VLOG seseorang yang membuat aku rasa oh man berbungaaa nya hati dennn.
ok rasa nak bercinta pulaks,
 terima aku seadanya? YES
boleh lebih kurang dengan aku? YES
tak malu keluar dengan aku? YEAH!
ambil berat hari-hari ? YAbedabedu

boleh layan sewel aku,
boleh dengaq aku bebel jela-jela walhal benda tak penting
boleh dengar aku mengeluh hari2 dengan manusia fake abad ini,
boleh SAYANG aku dunia Akhirat. HAHA. aminnn
--- ok post yang menjengkelkan ini lebih mulia dari cerita pasal Artist dan buka aib orang.--- just ignore me for a while ok, nnt next time atau tips baca lagi yee.


so, as human aku just boleh berdoa dan ade miracle yang awesome menanti shayeeee
takpe love-love jarak jauh memberi ruang untuk kita sesama manusia muhasabah diri kan.
so just keep it up ciktonn. tapi leb-leb jarak jauh jugak memudahkan mereka/kalian/dan sekongkol mereka menipu aku dengan pasang spare tyres! grrrrrr tapi takpe Allah ada =')

lagi kita pendam jadi makan dalam kan?
so, just let ur mouth speak the truth. biaq die dengaq.
biarlah dia taw org kening jarang-jarang macam aku pun kuat jelessss.
org banyak mulut macam aku pun pandaiii merajukkkk

barulah jujur dan tak pendam2 jadi perkasam sebab kalau simpan lama2 makan diri, so let me speak with my heart. kalau taknak dengar kita takleh hidup bersama, nnt makin disimpan makin sakit hati makin rasa **** u b****! OPS~

so, apa-apa pun kena bawak bincang kannn. biasalah gaduh tu, tapi kalau boleh kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi kan~
lari tajuk sikit..
Alhamdulillah dah story dengan omak pasal proposal yang bakal dijalankan she said "i love business and she loves the way i'm doing" walllaaahh! i'm the happiest creatures for today.. sebabnya? aku dah tak pendam dah apa aku rasa. well, saya kepochiii~ suke cerita macam-macam. do it cikton

shaye cakap dengan emak,
kalaulah saya berjodoh panjang dengan *ehem atau ehem2* agak-agak die buat surprise hari2 tak? means boleh tak buat shaye rasa, "akulah wanita paling bahagiaa sepanjang zaman, dan bila aku MAti, die tak lupakan aku. :)

mak jawab adeee,"kurangkan garang tu. HAHA,maksudnya give and take ok, when he need u, just prepare f0r him, and when u need him, let him understand and du a always'

eleh, mak tak faham yang garang ni lah buat perisai,untuk elak hati ni TERluka taw. HAHA
so, sebagai manusia yang sering buat dosa, cikton just nak mula buku baru,
nak baik dengan semua orang,
nak buat semua benda,
nak beranikan diri, doakan cikton dari penyakit ODC ye. just need to therapy myself, its hurts a lot, sampai ke mental sakitnya. harap satu masa nnt people will know why me like that,like this or invisible. hiksss

doakan yang baik-baik dan cikton berjaya, pada uols jugakkk.

p/s: pendam jadi dendam, luah jadi tenang. fikir-fikirkan dan selamat beramal, saya sayang diri saya sebagaimana Allah mencintai saya :)

:: banyak pulak guna word shaye:: atototot omey lettuw konon. hhihihihi
daaaa Assalamualaikum

eh, kepada yang mungkin terluka, jgn teruskan pendam,tapi luahkan pada sesiapa yg anda trust bukan haper, bila kita meluah lebih kepada "i'm free, hati pun tak sakit sangat. so,just believe what Allah wrote your story life.sebagai hambaNYA aku masih lagi belajar macam mana nak jadi ikhlas, keep mengingati satu sama lain. yang penting spread love selalu :*bye.
love #MADO
Add caption

No comments: