klik secara gumpalan please

Tuesday, August 27, 2013

kawanku penasihat motibasi

assalamualaikum. dah pukul 3pagi jenab oi. mata sportlight lagi ni.habislah aku esok nak bawak mak pegi spital cek up and bawak die pegi sopping konnonya T-T

btw just too happy,tergelak sensorang.
so dari post yang sebelumnya aku ada dapat fedback dan bebel2 jemah kat watsup tips keselamatan bila tinggalkan laptop dalam kereta.

1)jangan simpan laptop dekat tempat awam-..-maksudnya, dah betol lah deme nk simpan laptop kat bonet. TAPI janganla bangang benak sangat. time org ngah ramai menggila kau sibukkk nak simpan laptop kau tu kat bonet. dah ckup grand lah kononn ada laptop, kang tak pasal2 masuk mall cukup pintu.keluar mall jadi keta sport takde bonet T-T *adeker? aku gebang je#

2)jangan sesekali letak laptop or bag or ape-ape je dekat sit belakang "bahaya!" DANGER!" 
al-maklumlah penjahat,perompak dan penculik dalam kepala lutut diorang pikir untung saja. apa ada die sebat..so, mungkin kalau kau letak sampah sarap dalam beg ksong. pastu pree je die pecahkan pintu kereta kau. tak untung langsung.silap-silap diorang rembat dengan kerata2 tu sekali nauzubillah mintak simpanggg -___-" bak kate sarjen misai* letak beg kat sit belakang "mengundang penjenayah".#tak bagi kad jemputan pun sebok nk undang lempang kang~

3) member aku pesan bateri kena cabut dari laptop pastu usung lah kemana2 nak pegi ? gulp   -.-" #berat kot. tapi mmg betol lepas insiden tu aku baru dapat tahu,. penjenayah ni die boleh trace laptop dengan batery tuh. so bila dah ada batery dah tentulah ada laptop.tak ker tebiat namanya bawak bateri takde laptop kan? #bangang abadi lah jawapannya..
so kalau boleh bawaklah laptop2 jalan2 sekali dalam soppping selamat~

4) jangan pernah percaya CCTV bertimbun tu selamat. janga pernah percaya ada guard ramai tu selamat. jangan pernah percaya apa-apa yang takde relate dengan kita.. so berhati-hati lah. kalau boleh kunci pintu kereta tu guna manual.sebab if me tak silap security for manual better than auto tekan "bip bip" tu. 

so harap tips yang sedkit ni boleh mengelakkan anda-anda terutama wanita. lebih "berhati-hati".semoga segalanya perjalanan berjalan lancar yooo.

p/s: haritu ada case.org pencurik pecahkan tingkap kereta seorang wanita ni dekat lampu isyarat. tapi tak berjaya pecah *wekk! padan muke!* sebabnya wanita ni guna tinted yang untuk penjenayah tu.nnt korang ceklah sendiri yo. alhamdulillah selamat taw.haaa jangan lupe kunci pintu selalu "wajib" pastu jangan letak beg tangan atas kerusi bahayaaaaa. letak bawak kerusi ye :) keselamatan tanggungjawab bersama. tqqqq uolss my prend.


video
WAJIB tengok sebab aku penari utama. TQ AMY edit video yang sangat hebat *sigh




::tq kawan. :) have a nice journey :love
ps:: acctually semalam punye post.tapi mase ngah menaip terlelap. HAHAHA! K BYE





No comments: