klik secara gumpalan please

Sunday, August 21, 2011

cita2 dan impian

hye assalamualikum
selamat berpuasa sumer! 
tengh dok mngelamun sorang2 tetibe teringt sumthing mase zamn sekulah dlu :D
ok fine. juz nk mention dari kecik aku ske bace buku cute dongeng2 bagai 
cinderella ♥ snowhite 
 dan kawasan2 yg sewaktu dengnnye.heeee 
maklumlah xsilap aku time tu aku darjah satu.hihhihi. 
time tu aku rajin pegi library :) sebab bace buku tu sorang2.
(xde rase ape2 ok apetah algi stim sorang2 wakakaka♥)

aku memang xramai sangt kawan sejak sekulah rendah. sebab mayb diorang xselesa ngn aku . one more aku mmg grang cam singe betina :>. dlulah ok :P
gelaran yg aku ingt sampai sekrang adalh singe betina dan GIPANG. hahaha
xleh blah time tu :P hik3

ok2 sambung sal cerite dongeng. 
satu lagi aku ni mmg cepat fanatik pada satu menda senang sangt fanatik

ade satu aritu. cikgu praktikal aku cerita lah pasal cite2. 
cikgu aku describe yg cite2 adalh impian kite pada mase akn datng.
dalm selingn yg pertama aku dengr je budak ni punye cite2. macam2 lah cite2 depa padahal xtaw ape2 pun time tu :P
yg sorang nk jadi cikgu, doktor gigi, dan yg paling peymes sekali adalah POLIS. 
ramai giler nk jadi polis.  hahah poyo  giler time tu :P

pastu tibelah turn sorang budak ni.
cikgu tu tnye ape cite2 awk?
dengn selambe badak die jawab :| saye nk jadi pencurik =.='....................................

cikgu tnye kenapa? budak2 sume2 dah gelak2 gelak sume nk jadi polis sape nk jadi pencurik tol x cikgu? wuuuuuuuuuuuu~
selambe tol ini budak. cikgu juz senyum je. 

pastu tibe lak kat turn:-

cikgu : ape cite2 awk?
aku: eerrrr..(dalam hati xtaw nk jawab ke x)
cikgu: xpelah kite share je cite2 same2 ok (sambil tersenyum )
aku: saye nk jadi cinderellah cikgu ==.="
seraya mate sume tertumpu ke aku :| kosong            =.=" aku lak malu=.='
cikgu: (kaver2 gelk ).nape awk nk jadi cinderella ye ?
aku: sebab nnt dah besar ade org sayng saye dan amik saye dengn keta kuda. tu cite2 saye cikgu (yakin giler time tu)=.="
cikgu : (menepuk bahu aku sambil berbisik) cite2 kamu akn menjadi kenyataan..
aku : (muke terharu) 
yang lain dalm kelas sume dah gelakkn aku cam ape :( malu kot tapi aku ape kisah..
tapi pas insiden tu. cikgu suro aku tukar cite2.. hehe
katenye impian tu khayalan tapi cite2 more kepada rancangn kite pada mase hadapn :)

tapi  aku rindu time tu sweet jgk lah kot :P
but xde lagi zaman tu rindu sangt2 wuuuuuuuuu~



2 comments:

soMEBodY ;P said...

nice..budak2 mmg pandai berimaginasi ;p

cik miss aya said...

hahah. tapi xrase melmpau ke:)