klik secara gumpalan please

Thursday, June 5, 2014

pujuk hati

assalamualaikum.
semua kerja dalam kepala.ngen ngong itu ini semua dah siap-siap terapi dalam kepala tapi tulah~
lagi 2-3 hari final start.aku belum habis study.ikut hati nak tidooo sepanjang masa. penat belaja2 tak faham.
jujurnya penat belajar tu mmg asam garam kehidupan.
kecik anak dlu aku teringat mase sekolah rendah.
what your ambition?"
semua duk pulunnnn nak jadi cikgu-cikgu, doktor-.doktor.mmg famous amous gila babeng kerjaya ni. aku pun dengan bangga. nak jawab "saya nak jadi cikgu". thennnnn, tetibeeee~ teacher aku meluat asyik sama ja. dia pesan. "haaa takmau sama ok.kena cari cita-cita lain.:"
..... erkk. mampuih. HAHA

so, bila dari sorang kesorang ada yang nak jadi ustaz. okeh ni boleh terima sebab bukan cikgu.haha
kena turn aku? "saya nak jadi engineer?" oklah kan? legaaaaaa~ teacher tanye why engineer? engineer keje ape? perghhhh!!
krikkk-krikkkk. kot aku teringat mak keje kilang so aku dengan bangganya? engineer keje betul mesin teacher*halus suara*
hihihih~ teacher sengih jaa, angguk-angguk suruh aku duduk..

laaahhh nii, umoq tua gajah ni, tak sangka bidang enginering gak aku amik dan besaq gajah ni aku teringat jawapan "betul mesin" mmg berayaq mata gelak. what a great momentt kan. Tq Teacher Masyitah. dlu selalu gak cubit aku sebab aku pemalaih hyperbola punye. aumm-aumm-aummm. HAHA

jujuqnya aku takde niat apetah lagi nawaitu dalam bidang ni. tapi tulah kuasa Allah kan. aku dlu penah dah berikrar no engineering lebih-lebih dalam bidang letrik-letronik. iols kan wanita tak sukeee taw. hahah *gedik nau kau kan*
so, entah tetibe masa dapat tawaran poly~naik berdarah telinga denganq org tak berasas perli aku taksambung belajaq ke??.eeeeee.. mai lah duit pastu aku blajaq sampai UK.

dari dlu mmg aku memilih tempat blajaq. 1st ongkoss yuran mampukah aku? bila dapat poly aku masuk ja walupun samar2 course aku belajaq tu. dengan bestnya cakap "ouh elektronik bukan elektrik" HAHA. maklumlah mase tu takde sapa nak guide aku.aku buat sendiri kayuh jugakk. sampai homesick dan dikeji teruk mase tu. sabaq ceton. Allah maha mengerti kok~
bila sambung tu pesan kat diri. T-T tafffnyaa idup merantau ni...maybe aku diploma ja.*ikrar lagiii,takmau amik bidang nii dahhh**titik!
 tak mampu lah tak bolehlah taknak lah tak semua negetip uols~ tapi syukur grade dengan 3pointer even tak dapat dean list pun. 3tahun dok pujuk hati.yang rapat dengan aku tawlah how my life! takkkleeehh blah dengan kos ni pastu skrang aku sambung degreee~  T-T"
entah kenapa aku ni?? aku nak sambung bidang lain T-T" tapi Allah sebaik-baik perancang kan. dah tahun 2 dah kat Uthm ni *kasik pemes skit* dalam tak minattt tu aku kayuh gak pujuk-pujukk hatiii jangan kalah. syaitonn ni taksub sangat suruh aku STOP-STOP here. dia tak taw ke? aku dah mcam zombaaaa nak sampai tahap ni. wuuuuu~ syooohhh jauh-jauhhh.

tapi seronok jugak. kat tempat baru ada jugak kawan baikk.macam daena. yelah susah senang sam-same giteww. ikut hati mati kan? so just keep tawakal yang terbaik. insyaALlah aku mesti abis belajaq jugak nnt yang penting taknak sambung "master" pelissslah. penat belajaq ni. wuuuuuuuuuuuuuu~

encik hati sila lah berhenti mengalah
sesungguhnya encik otak letih untuk berusaha.
wahai Allah yang maha mendengar biarlah aku kalah dalam perjuangan bukan kalah dalam kelemahan sendiri.
ya tuhan pekakkanlah telingaku dari anasir2 manusia yang mempertikai perjalanan hidup ini. and i just want to start again with this final exam, i'll just bit stress T-T

yeahhh awesome engineer!
dan designer~ hukzzzzz

nota kak:
wahai hati yang menjadi pelindung jiwa. jgnlah engkau berkata berhenti dan putus asa.kerana engkau diciptakan dari sebaik-baik benda yan menakluk iman didalam raga.
kalau engkau letih damaikanlah jiwa menjadi pencuri masa agar kita sama2 bertaqwa <3
dari owner :)


hai uols.saya cetonn omey2 bum bum. hhahah

No comments: