klik secara gumpalan please

Tuesday, April 15, 2014

cara balas dendam

assalamualaikum and hai!
alhamdulillah, dah berakhir dah semester break yanag amat membosankan tapi awesome dapat spend time dengan family emak .

masuk minggu ni. mmg super bz. dan kesihatan kurang memberangsangkan. Wuuuuu T-T"
tapi percaya pada tuhan ada hikmah yang dah tulis-tulis siap dalam diary kehidupan kita kan. aummmm

1st of all, nak buat annoucement sekali lagi minggu ni super-duper bz. amatlah keletihhan dan kepenatan. mmg kadang-kadang nanes dalam tido penat. tapi syukurr. bangun tido dah fresh balik dan semangat. mmg syukur awesome sangat. sesungguhnya BEliau (ALLAH) sebaik-baik pendengar dan penasihat.. dalam sibuk menggila hal dunia ada untuk menjadi "somebody" aku mmg tak lekang dari merungut-rungut human being aku menjadi-jadi.
kadang-kadang kumat-kamit kat mulut aku "Aku boleh-aku boleh-aku boleh" -stress-
ape lantaklah orang nak cakap aku gile meroyan. yang penting aku boleh lawan perasaan aku sendri.. dan ade masanya aku rasa "STOP" i'm tired :'(
kan best ada yang datang menasihat, ada yang awesome mendengar luahan hati *kemehen kau* kihkihkih

sebenarnya aku just fine. bila terlalu setres aku start balik. why so serius? Allah kan ada. wuuuu T-T" awesome

tapi harini mmg terbaik jugak penatnya. kelas dari pagi sampai petang. tak makan apa-ape. yang aku ada air *habit aku kalau lapaq badan menggigil*~

then,  "YAHOOO! syukur gilaaaa. Allah sekat nafsu lapar meroyan aku. and aku dapat siapkan lab yang tertunggak. syukurrr sangat-sangat. *takdelah mati tak makan, just hampir mati je. ekekekke*

pagi tadi ade LAB *budak engg paham kot* satu, so pergi, sampai lambat dalam 2min. masuk2 encik tu dok bebel jugak kat aku lah kot sebab lambat mmg muka akulah yang tak malu tu. lambat2 duduk depan ko ado? mueheheheh

dia cakaplah datang lambat melambangkan peribadi. dan bla-bla-bla. aku accept je. mmg salah aku pun dan encik tu cakap ade benarnya, skit pun tak terasa just mampu senyum kerang je. ekekekkee
ku angguk-angguk geleng2 ja dengan depa. then, mase sebelum abis kelas tu encik tu dok perghhlii baik je aku boleh angkat power supply yang berat? come on lah, setakat power supply yang berapa kg sangat tu dok kate saiz badan aku ceh~ XD memula macam nak sentap sebab die cakap kuat-kuat. ish ade jugak aku hempok dengan power supply ni kang.. tapi bila dah lama aku tgok muke die. elehhhh~ cakap orang kau tu apalah sangat, bukan ensem pung~tu pun tak reti bersyukur.. bebel kalah makcik bedah. pastu gelak dalam hati kihkihkih. aku geleng2 kepala dan proceed dengan kerja aku dan marah dan meluat end up kat situ.~ pheww.. pstu aku sengih2 sendiri XD*berangan*

alahai tak taw ke. hidup ni mcam kita pinjam buku teks kat sekolah bila tiba masa kena pulangkan balik kn? so why nak cakap tentang perkara yang mengaibkan dan sensitivity orang lain? so bagi aku tu semua tak melambangkan ape2 pun dan tak menjamin apa-apa pun. just keep move on. or maybe die tak kenal aku. mungkin pasni aku kena bisik kat telinga die *yusuff taiiyobbb* hahaha

 be great as always aku percaya kalau harini  aku gagal. esok saya excellent dalam everything..
good nite peeps ;)
u know my name not my story.
 u saw my attitude but u dunno my strategies. its life. just live your life.
be great insyaALLAH

p/s: tak payah dengki kalau orang lebih dari kita, sebab tu pinjaman. keep bersyukur untuk jadi awesome. ye tawan2. aku tak awesome pun aku still boleh senyum sebab akan sampai turn aku jugak.

sayang uols semua. may ALLAH ease your way :) babai



2 comments:

cik cincai buncai said...

same la..
kalau lapar gila badak saya pun menggigil...hahah...

apa pun keep strong yah kak ton...May ALLAH ease your way..aamiin...

goodluck! ^_^

-cik buncai yang kiut *kihkihkih*-

�MiS AyA� said...

c.buncai: haha lapaq tu mmg tak mamu diterima akal okeh.haha
tq dear ;)