klik secara gumpalan please

Thursday, September 5, 2013

be confident is the best fashion u ever had.

assalamualaikum.
selamat jumaat penuh baraqah.

baju merah kasut biru itu aku
baju kuning kasut biru aku..
baju hitam kasut merah. itu pun aku.
 see, warna pemakaian seperti bangla dekat shopping kompleks.
but adakah anda perasan. orang bangla pun dah create identiti sendiri di bumi malaysia? perasan or tidak? see they are so fashionable.*tepuk-tepuk.giggles

btw bukan nk suro korang semua pakai macam tuh.
just for me. aku pakailah ikut aku suke. as long i'm happy! i'm love it. why? yeah, thats me my only me.
"takutlah orang mengata :(?" *ask urself adakah mereka ada saat kita jatuh? kalau takde pelis wake up. make ur way.khonn. 

"awak-awk kita pakai ni cantik tak?" rasa kita nampak gemok sangat tak?"
tak thats nice*senyum
"are u sure, kita rasa macam lebar lah pakai baju ni" *sad 
ish mana ada. ok je* senyum
"nnt org cakp kita lebaq camno?"*Sad
aku sepak jugak kau ni. dah pi tukaq baju!"*bengang

sekali due ok lagi tanya. tanya dekat 2puluh kali jadi annoying plak okeh.haha
so just pakai dengan ape rasa selesa and be confident so comfirm ape yang dipakai memberi impak yang sangat memberangsangkan* kemain memberangsangkan kau *

mengikut pengalaman aku. aku lagi suke ikut fashion aku sendri dari terikut-ikut dengan trend orang.
masa orang tengah hot pakai SHAWL 3 lapis. aku masih sarung bawal putih aku.*aku suke tudung kaler putih*

laa ni. bawal dot dot strip serong semua hader.. aku plak entah tibe-tibe nk sarung SHAWL ok fyi aku pakai ikut aku selesa aku suke dan aku rasa berbaloi-baloi.
hik tapi ada gak yang argue aku tak ikut perkembangan fashion. do i care?
takde beza pun. as long aku selesa and confident for me that dah cukup-cukup cantik*for me lah*

Acctually, kita kena ada sifat  "creator".kalau dalam konteks fashion aku try sampaikan MIX and MATCH. if nampak weird and u selesa. layankan aje. sebab thats u are.
i don't care
so org mengata? nnt penat diamlah die. die cakap banyk2 nnt bila die yang pelik die pun cakap bnda same trust me. HAHA

so-so, jum lah ramai-ramai memakai apa yang kamu rasa selesa dan rasa confident. 
kalau rasa pakai heels 4inci selesa dan cantik for u.. wear it! *sakit kaki jangan bising kat orang.lempang kang
kalau rasa baju biru kain merah make u sangat fashionable.just wear it*org duk cakap macam-macam, buat bodo je. sebab depa tak berani. bak kate pepatah. "sebok duk gelak aib org. walhal aib sendiri tak terjaga khoon?"

so sebagai manusia biasa.apa yang kita rasa lain dari org lain tu. sebenarnya platform kita jadi diri kita sendiri. manusia yang kutuk,mehata tu. depa tu just loser or suara back stage yang tak mampu jadi penyanyi utama dalam cerita korang ye dookk??so just be what u want to be nopt people want to see or expect kan kan kan? *pelis angguk
yeehaaaa!

p/s: jangan takut beri peluang kepada diri sendiri untuk menjadi sesuatu yang lain dari org lain. sebab kita kadang-kadang tak sedar kelemahan kita ni. memberi rezeki yang lebih maha hebat kerana rezeki, peluang dan kelebihan bukan dari mulut org. kata-kata orang tapi dari ALLAH yanag maha tahu segalanya.
just chill sayanggs. letss colour up urself! tada!






and

be yourselfffff :)selamat berjuang~
:dalam islam tak salahkan kita nk berfesyen just jaga dab berpakaian kannn. so pakailah yang sesuai :) chill babai






No comments: