klik secara gumpalan please

Wednesday, July 25, 2012

bertuah nye ^_^

assalamualaikum :') today nak tayang no bertuah
yeah no bertuah ni menyebabkan aku lulus dengan tekad dihati nak jadi "taxi driver dan penculik bersiri" bila dah dapat lesen nnt, aku pun dengan tekun dan pokus ok,serius aku fokus nak mati, and akhirnya aku lulus :') alhamdulilah, yang support dan mendoakan kemudahan aku. heeeeeeeeeeeee :*muah muah(lapik kulit durian)
 pastu aku pun cam biase lah tyang muke xsemegah aku...
jeng-jeng~

ewah kemain tetibe muke aku ade cam merah2 bajet muke merah-merah comel, hakikat=..=" aku xpakai suar oren ok mase wat lesen tadi,,
tu muke aku pas balik je, aku laju-laju main make up yang aku beli dah lame tapi xpakai2 rugi kan? 
so tadi hati wa manyak senang, wa pun amik2 tonyoh2 seronok :')

tayang lagi..
amboi saje besaukan gambo nak tayang baldi kat sebelah tu :P baju xbasuh lagi. ekekke

tu nak tunjuk kaler 3 tone kaler yg digunakan untuk menampakkan mate aku ade kelopak mate yang sangat halus, so aku kena lah pandai2 kaler supaya xtenggelam,*sumpah aku redaH pasrah dan tawakal* 
yang penting aku seronok dengan ape yang aku buat :) weeeeeeeeeeeee~

pastu kan, dah duduk semangat dengan make up, nak remove die hamboi lah hamboi, nak rasa try lah, kena pulak macam aku yang amboilah rajinnye nak perkemas diri ni haaa. semangat lah encik jerawat dan rakan taulan duduk bertapa atas kulit muke i yang gebu ni*awwww~ alhamdulillah. hakhak.

pastu ceritanya, aku dah rasa lega even my JPJ test fuh fuh fuh~ tuhan je yang tahu, aku xsuke perasaan macam tu ok XD nnt kesian jantung aku nak kena pam macam hape, nerveous, time tu mulelah kerusi kate pergi, toilet kate mari*asyik nak ke toilet*hakhak

so kesimpulanya, 
saye tengah mereadykan diri, untuk perjalanan yang seterusnya,..
penat, lelah,usaha tapi still gagal, bukan reason aku untuk kalah.. apatah lagi untuk mengalah
insyaALLAH. sebab ALLAH utuskan aku dengan org yang cool:').. and lain-lain
 so i have to move on, even kena mule dari langkah yang kecil tapi akan membawa kepada satu langkah yang lebih bermakna..
just want to say!
good luck for me, and happy fasting to all off u :)

p.s: sepatutnye dipost pada 2 or 3 hari yang lepas tapi dah terbabas2 tetibe otak hang, so hari ni pun boleh:P
ape-ape pun, yang baik jadi tauladan yang buruk simpang jauh2 XD)

*aku xpayah nak hadap muke pakcik k tu lagi. puih puih puih,*hekhek , matlamat utama :"> hekhek 
assalamualaikum, hoho=,,="

*eh satu lagi, ape kate korang doakan aku, dapat korang wat pahala free, keberkatan:') sebab keberkatan mendoakan seseorang tu...

Daripada Abi Al Dardak RA bahawasanya Rasullulah SAW bersabda :
"Sesiapa yang berdoa bagi saudara islamnya dengan tidak setahu saudaranya tersebut, berkatalah malaikat yang bertugas itu Amin..dan engkau pula akan beroleh seperti itu juga".

so xrugi kan doakan org lain, xkisahlah seteruk mane sehina mane, tapi doa tu pelembut hati yang paling berkesan org xtahu, tapi mendapat nikmatnya :') insyaALLAH :')

2 comments: