klik secara gumpalan please

Friday, January 13, 2012

impian budak hingusan :)

assalamualaikummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm~ weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee~
salam jumaat. hek hek.

 tetibe dok belek-belek encik gugel. tetibe ternampak gambar SESUATU.
dan tetibe jugak kan. tergambar kecomelan impian sewaktu kanak-kanak hingusan lagi. T-T
dulu-dulu mase kecik aku memang sangt garang. my very the pemes gelaran i got is SINGER BETINA! bukan penyanyi betine taw. tapi SINGA(LION) ekekekeke.. taw sebab ape? ni haaaa kalau aku bercakap aku suke kerutkan kening camni!


alolololo.. garngnye aku. ekekkee. terjumpe plak picture budak tiut miut ni kat encik gugel aku suker aku pun curik, sangt cute! suke sangat :(
p/s: pada mama baby. saye nak pinjam sat ye pic ni. :">

ok back pade cerite, kening aku camtu ar. muke tensen je kalau nmpak org-org yg panggil aku singa.. senyum mmg xpayh kau mintak ar. penampar aku bagi kalau org sakat aku dulu. ekeke :> garang noh mak :P

 dan biler dah besar cam sekrang malu mmg xhingt =.=" kalau boleh xnmo jmpe sape-sape. malu:"> ecececececeh~ tapi memang kenyataan. aku nak keluar pun, kalau boleh ngan fonfuan jerk. ekekeke. xtaw ar nape? pobia kot? cet! xpayah nak pobia sangat. ekekeke. xde reason kot. juz mmg lagi selesa lepak ngn pompuan. sebab me pemalu. hek hek...

ah pedulik ar. nak wat camne dah mmg camni. tapi kalau sekali dah ngam  masuk kepala. mmg sewel xhingt ok. :))

ok-ok back to the impian mase kanak-kanak hingusan. dulu kan? mase kecik-kecik aku suke pegi library taw. mesti comel je kan? kecik, kaki pendek terkedek-kedek rambut bittle mate sepet pegi library. HIKHIK
yang penting kening berkerut sejuta lemen tu xtinggal ok :P garang kan ? ekekeken :P

tapi yang wat aku lagi nak tergelak bile ingt balik. bile diorang nmpak aku. semua macam nampak singa kot. :| sebab dulu mmg garang ................................. bencik! T-T  Xdapat nak budget shomel :(
ekekeke. tapi dulu punye cerite ar. hoho bongoks lak ingt balik :P

disebabkan ke-cool-an aku, so,so, so aku selamber je masuk macam gempak giller.. jalan-jalan satu library. and last aku kan duduk kat satu sudut yang xramai org lalu situ sambil membaca buku dibawah tajaan DISNEYLAND.weeeeeeeeeeeeee~
aku mmg suke bace citer tu lah. dan aku kuat berangan T-T
buku tu besar sangt-sangt lebih besar dari monitor laptop korang.. kalau buat alas punggung pun muat. :P ekekek.
buku tu sangat besar.. pastu ade gambar katun-katun  pompuan sume cantik-cantik laki sume ganteng-ganteng. witwit :->

time tu, berangan banyak-banyak seketoi jerawat pun xde. kalau sekarang...................... baru nak up sikit berebut si pimplessssssssssssssss ni wat mesyuarat kat muke.wek!
dalam buku tu ade macam-macam cerite xsilap adelah dalm 5 kot. tapi aku paling ingat satu je :">(blushing)

jilat-jilat kertas nah tepek!

wakakakakkaa :P comel kan?? ni lah impian aku dlu-dlu mase dulu-dulu nak jadi cinderella:P
aku paling suke part baju lah. memang pernah berangn nak jadi puteri RAJA sebab cantik tu je. ok bai. jgn korang nak muntah darah sangat xpun nk gelimat ngan aku. inilah hakikat apetah lagi hakiki ni. T-T

yehaaa~
nak tambah geli lagi kan, pastu kan? aku mmg suke gilllllllllllllller cerite CINDERELLA ni. aku siap berangan nnt dah besar ade putera idaman amik aku dengn kereta kuda. wow! garang akunye impian bunga-bunga ekekekkee..korang jangan ar muntah darah. xpun muntah kaler hijau. sebab aku mmg tersangat OBSES dengan cinderella. sampai mase kecik-kecik dulu baju sume nak skirt kembang............ nak jadi cinderella kan? tapi aku sedar aku hanya mampu jadi cinderlalok~ ekekeke... xpun cinderlulu. HEHE :)

pastu kan.....
ni satu lagi ni, mase time kecik-kecik kan. aku suke curik lipstik mak aku., bedak, celak. ah semua lah. wakakakaka :P tapi bukan aku sorang ok. ABANG-ABANG den pun same. haaaa nak masuk citer abg-abg ni lagi best. nnt aku post next blog ar. ekekekeke:P
pastu dah dapt lipstik tu paham-paham lah kan? ekeke abis muke aku toreh dengn lipstik tu. biler patah cepat-cepat sorok kan. lalalalalalala~ :P last-last mesti mak aku jmpe. wat muke xbersalah lah ape lagi kan? ekekekkeke :P mak sayang KAMI..weeeeeeeeee~

haa.. xlupe jugak kepada
kain tudung dan baju mak aku siap jadi mangsa, :P  T-T ingt balik memang sengal giler ;;) bukan macam tapi mmg sumpah benggong. hikhik. siap pakai mahkota pemasisuri. aku amik bunga plastik tu haaa. letak selit kat rambut. HAHAHAHHA! :P
ahhhh~ korang byangkan lah camne budak-budak berangan nak jadi org besar. ekekeke :P yang aku taw. aku budak normal ok, sebab mudah terpengaruh. ekekkee :P

yang penting sekali, impian dan cita-cita xpernah dijadikan alasan untuk kami terus membesar. tapi mak kami selalu melayan kerenah anak die sorang pompuan ni:P tenks pada my mom :) yg sabar dan sakan membesarkan kami.... dan menjadikan kami besar gini..ekekkee :P
die lagi mengerti siapa aku. dan perangai aku. ekekekkeek:P
penutup cerita agak tacing sebab

SAYA SAYANG EMAK SAYA:)


sebab mak saya hebat :) weeeeee~

p/s: mak aku tak belajar tinggi. tapi ilmu die dalam kehidupan sangat berbaloi-baloi. dan selalu wat aku berfikiran positif :) weeeeeeeeeeeeeeeeeee~

aku xkisah kalau kawan xsayang aku. cukup lah mak dengan abah aku sayang aku:)
harta aku didunia dan diakhirat :)
sekian.....
^.^V


tepek pic sndrik sekali, wat tambah semak. ekekekekeke:P ::

bersama anak dara yang pakat kuat melaram. ececececceccecec~
kemain lagi diorang ni. kalah aku. T-T  ok daaa~




2 comments:

Makiko Saba said...

Comel..everyone..when they are babies..must be cute..no matter what.

http://www.makiko-saba.blogspot.com/2012/01/omg-its-almost-four-years.html

�MiS AyA� said...

heee~ that is me. dun know how about others. weeee~