klik secara gumpalan please

Sunday, March 18, 2012

"BCR Kontest 2# | How I Met BCR"

 ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ goyang2 ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌   ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ goyang2 ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌

"sape tak join contest" akan dipulaukan...
wooooooo~ (/T__T)/  woooooooooooo~
\(T__T\)woooooooooooooo~
*dipulaukan*dipulaukan*dipulaukan*
tu statement sari salah seorang ketua kampung, bandar BCR iaitu \(T__T\) RED

nebes-nebes.. peluh-peluh keluar secara pukal.. jari ketaq-ketaq cam duk dalam peti sejuk, idea dah tenggelam-timbul.. lame jari xmenaip,sebab lama sangat dok dalam tong ais bawah katil..

tengok tajuk kat atas...tu atas tu..tengoklah.. kau ade? xde kan? dok diam-diam*mate di screen sambil jari *ketak-ketuk menaip*

tengok tajuk pun aku tak tahu nak mula pada mana.. ~..~"
tapi akan aku taip juga ,peduli lah cerita aku xbagus....                                                      

sebelum jauh lagi ceritanya..haaaa ni....

jilat-jilat kertas tepek -.pek-pek..tonyoh-tonyoh bagi melekat..

ape tu bulat-bulat kaler kuning-kuning oren?...alolololo~ tomey-tomey~ sekali pandang cam logo akademi fantasia. tapi ni akademi bloggers*sweet gak name tu*hakhak~
eh bulat-bulat jangan disangka takde makna *so, aku pun tahu makna dia apa.. hukhuk:")

actually,aku baru pandai bertatih. budak hingusan lah katakan. lelehan hingus ni pun lom kering lagi.  dan tetiba ajak masuk contest~..~", aku dah lah xkenal sape-sape pung ~ (/T__T)/ ~oh dunia~
tu yang tetiba aku hang jadi ~(‾▿‾~)wengg~(‾▿‾)~wengg(~‾▿‾)~ 

BCR?????apekah? ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌ goyang2 ┐('⌣'┐) (┌'⌣')┌

dari pemerhatian  dan pemahaman aku
BCR tu dalam bahasa penjajahnya, dikenali sebagai BLOGGERS CHAT ROOM..
manakala, dalam bahasa ibunda adat timur, dikenali sebagai 
BILIK MENAIP PENULIS.*hakhak
ok, aku just boleh describe, BCR tu adalah satu ruangan, dimana, ruangan bebas, tak gelap tak terang, tapi ruang free dari segalanya, sesiapa sahaja boleh menyuarakan pendapat, berborak, berkenalan, dari sekecil-kecil badan sehinggalah setua-tua umur..*no limits, as long boleh menaip*
 ruangan sama juga macam media yang lain..tapi disini, ruangan lebih tertumpu kepada sang penglipur blog, si penyanyi blog, seterusnya, abang dan kakak kawasan yang berkaitan dengan blog.. senang cerita nak join. mehlah pakat ramai-ramai daftar blog. hekhek

yes!terjawab satu soalan..*terharu*
secara jujur dan tak bersalahnya, aku tak tahu  pun,tentang kewujudan group ni, :") sebelum ni,*maaf*
kerana aku bukan lah dilahirkan sebagai seorang penulis yang tersohor, atau penghempok keybord terhandal abad ini, apatah lagi, penjalan, ataupun pelawat blog mereka-mereka yang tegar menghupdate cerita tak mengira hujan ataupun ribut petir..
..ini kerana tahap kemalasan aku melampaui batas-batas waktu aku.untuk menjadi sangat rajin.. hekhek~..~*hidung kembang*

macam mana, aku terjerumus ke lembah BCR ni???

satu hari, aku tetiba macam sangat rajin, nak walkblogging, motif utama, nak cari application yang sesuai untuk lagu nak letak kat blog aku ni so,nawaitu memang satu je.. aku jalan-jalan dengan perasaan, nak letak lagu~
nak letak lagu~ nak letak lagu~ dan akhirnya, sampai satu blog ni..~blog org baik-baik~ 
huh?? ape tuh??bunyi  tek tek tek.. 
aku scroooooooooooooooooolll. sampai bawah..  -,-" apakah?

ikon berlari-lari yang sangat aku suker. cam innocent dan sangat cool .ekekeke :P
tetibe, aku ternampak satu id dalam group tu.. GADIS TERBILANG
terkejut, terkesima,dan bla-bla,  waaaahhhh! itukah dia?

laju-laju aku daftar, BCR =,=
kenapa mesti gadis terbilang?sebabnya, aku adalah silent reader a.k.a stalker yang berjaya, menyelinap setiap perkara yang berlaku blog beliau =,="scary kan? woooooooooooooooooooooo\(T__T\) malunya aii :")
kenapa mesti wanita itu? hekhek, sebab dia seorang yang sangat cool.. takde mase nak kepit-kepit dalam menaip.. free girl*bukan barang percuma* tapi when, she start typing~ its all about herself senang cerita,
she just go on with herself. such a cool person. i like nok. hakhak
dari situ, aku ada keberanian dan terus merajinkan diri untuk menaip. tapi bukan aku jadi diri dia:) tapi, pinjam keberanian dalam menulis, xsalah kan? kan-kan-kan*kelip-kelip

so, keesokan harinya, lepas aku punye registeration diterima oleh pihak BCR, *terima kasih*
semangat ni, nak join ni..

dengan kesopanan dan kesusilaan aku perkenalkan name saye eton*malu* :") budak baru kat sini :")*malu lagi*

ikon pertama aku dapat..

"eton pentipu!... (/T__T)/ woooooooooooooooooooooooooo~*Sedih*
"eton ni berpura-pura ni.. konon nama eton*bisik-bisik satu sama lain*
~(-_-~) wuuuuuuuuuu~ tersimpul ulu hati ni, hati ibarat diikat dihujung tanduk~ sobs sobs sobs
"baik bagitahu kami, eton ni kak misya kan kan?" (/T__T)/aaaaaaaaaaaaaaaa.. ape ni. xfaham..


yang buat aku lagi terpana. terkebil-kebil adalah, mereka menyatakan aku adalah GT..
warghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh \(^__^)/ yeah hidup seronok kena cop pentipu.. secara berjemaah.

~..~" aku masuk kena serang bertubi-tubi-berdas-das tanpa berkeperimaknusiaan*meleleh hingus sedih*..semuanya adalah kerana ikon..........................
"budak baru mane reti main ikon pung? ni eton cekap je ni, mesti penyamaran ni.".*mata sudut 90 darjah tertumpu kat aku*
"cer buktikan eton bukan sis misya..?*kak misya=GT=GADIS TERBILANG

ramai betul time tu dok kate aku gitu, semuanya kerana aku suka dan seronok letak ikon dekat hadapan, itu je puncanya?
oh dunia...kejamnya...sobs sobs sobs
::aku letak ikon kat depan bukan ape senang dan dah terbiasa, sebab  nnt terkial-kial nak cari ikon.
aku kan budak baru belajar (T__T). ada juga, yang mempertikaian. kalau budak baru macam mane boleh menaip laju-laju" eton pentipu!
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kena lagi \(T__T\)"*batu terhempas dari tingkat 18*
selepas dikaji, diselidik.. siap kena trace id.. memang benar aku adalah eton :'( sobss sobss
tapi takpe,

tak marah pun. seronok sangat..
actually, aku sangat berterima kasih, dengan sambutan hangat mereka kepada eton, yang xseberapa ni.
terharu,terkejut, haru-biru semua ada.. walaupun aku baru join, group ni cam relex je... sebenarnya, den sogan ni ha..
aku tak kenal sapa-sapa dalam tu :")*my bad* kau sebut berdozen-dozen name blogger aku xkenal pun
kecuali..GT
semua terkejut, sebab aku tak kenal sapa-sapaT-T. apatah lagi aku yang sangat NOOB ni lagilah terkejut..
then, semalam baru aku menjenguk-jenguk mereka. wah! followers diorang beribu-riban.
tapi diorang tak sombong dengan budak hingusan macam aku. walaupun.aku insan xpunya apa-apa. T-T

secara jujur dan tersenyum, aku seronok dekat situ, sehari dekat situ macam dah bertahun aku dalam tu.
semua bebas nak menaip, bermesra. dan korang nampak sangat sweet :")
macam sebuah keluarga besar tanpa sempadan..
aku juga ada baca, tentang GATH korang dari GT*asyik dia je*

then, aku pun ada baca dekat blog..YUU HIDAYU
cerita pasal gath korang semua seronok..
then, masing menceritakan keakraban masing-masing. hati terasa amboii kemain bestnyer :)

so, jelas dekat sini, aku xmenyesal join, tanpa niat ke BCR.
sebab aku suka main redah je..nak kawan kan tak boleh malu :")

dan aku rasa cerita aku  dah nak tamat.
sebab aku selalu xreti nk tamatkan cerita secara sempurna ~..~
pastu aku tak taw nak tag sape T-T

tapi aku tag lah. mereka yang aku baru berkenalan semalam..:")

so pantun sikitlah..
anak unta menari zapin
kalau salah silap maaf zahir dan batin..
maafkan saye, kerana saya bukan penulis yang bijak apatah lagi cekap bercerita.  saya punye cerita semua lalu highway,
so, xde hujung pangkal. xde lampu isyarat. saya main redah ikut cara saya..

p/s:: dalam persahabatan tidak perlu mengambil masa selama bertahun untuk mengenali hati budi seseorang tapi, cukuplah sekadar menjadi diri sendiri sewaktu beteman.
mungkin sakit kerana terluka. tapi persahabatan kekal sampai bila-bila

ok habis~*otak jemmmmmm*




9 comments:

KennyArmada said...

hahahahahahahahaha,, comel btul adinda wa sorg nih meluahkan cerita nya,, nyway, goodjob,, anda telah memerah otak dgn sebaik mungkin,, we'll get to know each other next time ya,, jgn nakal (Y)(Y)

GadisTerbilang said...

Mekaseh Eton... :D

Yuu Hidayu said...

Bhahahahahah.. tak leh blah bila teringat kan pasal kene serang bertubi2 tu.. haha. salam kenal etonnnnnnnn (pembaris)

:lariii

Mss Ieza said...

:baby solli la ye sbb ckp pentipu XD
eton kn tomey :geleng
thanks tag ieza :D

unGu said...

my name :sedih...

�MiS AyA� said...

@kennyArmada: makaseh bonda..
bonda lak. dinda..insyAALLAh makaseh menjenguk :"> heeeee~

@gadis terbilang: aaaahhh, xsangka. depa bace blog kite XD malu.. sorry jadi stalker terhebat abad ini .hakhak

@yuyu hidayu: arghh. budak kecik ni mmg bagi pembaris beso kang taw lah.hakhak. tenks.. taw lah geng apek kepala oren hekhek

@mss ieza: hahaha XD xde hal lah.
ade lori ada bus, lori dah ilang kena kebas Xd hakhak

uggu: tulah xmo kenal awl2 kan dah xdan nak tag XD hakhak
tggu post ye encik pembaris..~~~~haha

Anonymous said...

Assalamualaikum eton..

maaf ya..ct tak tau.. selamat datang ke bcr..jgn segan silu dgn geng2 bcr..mereka semuanya baik2 belaka.. salam perkenalan dari ct...

mOoN said...

etonnnnn!!!! :D

Awan Nano said...

entry eton best :P